Yeni nesil karel ip telefon santrali nedir sorusuna cevap verecek olursak internet ve olağan ve açılımı Internet Protocol Private Branch Exchange olan santraller ses görüntü ve fax gibi iletişim ihtiyaçlarının IP protokolü üzerinden taşınmasına ve yönetilmesine yarayan yazılım tabanlı sistemler bütünüdür.Bu bütünlüğün kurulumu karel santral servisi ile çok rahat gerçekleştirebilir.karel ip telefon santrali Karel İp Telefon Santrali Nedir? Pek çok özelliği bulunan Karel IP santrallerle öncelikle sınırsız ses kaydı, gelen giden çağrıların raporlanması, sesli mesaj sistemi ve otomatik çağrı karşılamada en gelişmiş yöntemleri sunup bunların başarıyla ve kolaylıkla gerçekleşmesini karel servisimiz sağlamaktadır.

Mekandan bağımsızlık özelliği ile farklı fiziksel alanlardaki dahili hatlarla görüşebilme ve ofisteymiş gibi dışarıyı arayan IP santraller iletişimi kolaylaştırmada bir numara teknoloji harikası olarak hayatımıza girmiş olan ve çok kısa bir süre içerisinde çok geniş bir kitleye ulaşarak giderek büyüyen bir iletişim aracı olmayı başarmıştır. Tarih ve saat kıstaslı farklı anons ve karşılama mesajları ile IP santraller gelen aramalarda hiçbir karışıklık olmadan ve tek düzeliğe girmeden bir iletişim kurulmasını sağlarlar.

Her kullanıcıya özel sesli e-pota özelliği bulunan Karel IP santrallere bırakılan sesli mesajlar her kullanıcının e-postasına otomatik olarak gönderilmektedir. Takip etme özelliği ile dahili numaralara ulaşılamaması durumunda farklı numaralara yönlendirilerek cevapsız çağrıların birebir ve eksiksiz olarak takibinin de yapılmasını sağlayan bu yeni nesil santraller sahip oldukları geniş kapasite ile her türlü iletişim kopukluğunun önüne geçmektedirler.

Tam fax desteği sayesinde IP santraller fax gönderme ve alma durumlarında hiçbir sıkıntı yaşanmadan işlerin kolaylıkla halledilmesini sağlamaktadır. Farklı şehir veya ülkelerde çeşitli şubesi bulunan firmalar için birebir olan IP santraller bu şubeler arasında yapılan iletişimin ücretsiz olarak gerçekleşmesini sağlamaktadırlar. IP yazılımlar özelleştirilmiş yazılımlarla da entegrasyon halinde olup işletmelere özel çeşitli çözümler sunabilmektedirler. Örneğin CRM ve ERP gibi özel yazılımları olan şirketler bunları santral yazılımlarına entegre edip kendilerine özel projeler gerçekleştirebilirler.

Kullanıcılar için oldukça esnek bir yapıda olan Karel  IP santrallerin kullanımında mutlaka masaüstü telefon olması gerekiyor gibi bir şart bulunmamaktadır. IP santrallerin bu özelliği sayesinde işltemelerin her kullanıcısı için birer masaüstü IP telefon satın almalarına gerek kalmadan hali hazırda var olan bilgisayarını bir kulaklık ve mikrofon desteği ile sesli ve görüntülü görüşmelerde telefon olarak kullanmaları mümkündür.

Analog telefonların sahip olduğu bol kablolu bir yapının aksine oldukça sade bir sistemden oluşan Karel IP Telefon santrali tamamen Network tabanlı olup kullanıcılarının masalarına ulaşan bir Cat5 Cat6 gibi veri kablosuyla gerekli olan data hattının çalıştırılmasını mümkün kılarlar.

Bir önceki yazımız olan Karel Santral Servis başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Karel İp Telefon Santrali Nedir?